Prezentare detaliată

   In luna iulie 2012 ÎPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei și Harghitei si-a dat binecuvantarea pentru infiintarea primei comunitati terapeutice ortodoxe pentru persoanele dependente de droguri. O persoana credincioasa din Sf. Gheorghe a donat deja terenul pe care se va construi centrul - un teren de 4.000 m2, în localitatea Malnaș-Băi, într-un loc restras, lângă pădure. Protectorul acestei comunitati va fi Sfantul Efrem cel Nou, care săvârșește în toată lumea multe minuni, mai ales cu cei dependenți de droguri, vindecându-i de suferința lor sufletească de a nu putea să se rupă de această patimă.
   Comunitatea va fi formată din câteva clădiri mai mici sau una mai mare, în care vor locui o perioadă de câteva luni persoanele bolnave, aduse aici după ce au depășit perioada de sevraj si avand nevoie de ajutor sufletesc pentru a dobândi încredere că pot să își schimbe viața. Ajutorul se va materializa printr-un program strict de muncă – aceasta ajuta la detoxiofierea organismului – și rugăciune, spovedanie, Sf. Liturghie etc, adică har revărsat în sufletele căzute, pentru a se ridica. De pacienți se va ocupa o echipă de specialiști – medici, terapeuți, psihologi, fizioterapeuți, coalizați în jurul preotului ortodox.
   In alte țări, precum Grecia, Rusia, Serbia, rata de vindecare în comunitățile ortodoxe este de 85% dintre cei internați acolo, pe când în cele neortodoxe existente peste tot în lume rata de vindecare este de 5-7%, conform datelor statistice oficiale.
   Oricine poate ajuta, nu numai cu bani, ci cu orice. De oameni e nevoie, oameni cu curaj și credință puternică, deoarece lupta pentru salvarea celor înlănțuiți de droguri este foarte grea. Diavolul folosește această adicție ca probabil cea mai eficace metodă contemporană de exterminare a omenirii. Iar a muri în patimă, fără pocăință, este cumplit. Noi încercăm să ne opunem acestei lucrări și dorim și ne rugăm să ne fiți alături în această lucrare. Să nu ne speriem de ispite, ci să ne temem a nu avea prieteni buni în cer. Căci spre cer mergem și acolo e bine să fim întâmpinați ca ACASĂ !

Prezentare situație de necesitate

Pentru perioada următoare dorim să realizăm următorii pași:
- să continuăm lucrările, pană la stadiul de finalizare - proiectul tehnic a fost realizat și s-a obținut autorizația de construcție, iar săpăturile s-au dovedit a fi foarte dificile, pentru că există multă stâncă (partea pozitivă este că nu va mai fi nevoie de așa de mult beton în fundații). Avem mare nevoie de sprijinul dvs, în primul rând în rugăciune, căci ispitele sunt foarte mari, diavolul făcând ORICE pentru ca un astfel de Centru să nu se construiască. Numai noi, cei implicați direct, știm că fără ajutorul Sf. Efrem și fără ocrotirea Maicii Domnului, demult am fi fost doborâți.
- înscrierea de noi membri în cadrul Asociației Prietenii Sfântului Efrem cel Nou. Mulțumim tuturor celor care au devenit membrii ai Asociației noastre și tuturor celor care se roagă pentru noi, de pe toate continentele lumii și care ne-au încredințat de dragostea lor. Persoanele interesate să devină membrii ai Asociației Prietenii Sfântului Efrem cel Nou sunt rugate să ia legătura cu președintele Asociației, la nr. de telefon 0740788876 sau pe adresa ciprioan@yahoo.com
- realizarea unor proiecte locale de sprijinire a lucrărilor de construcție a Comunității Terapeutice Ortodoxe, cât mai ales realizarea unui proiect european în acest sens;
- atragerea de donații pentru îndeplinirea scopurilor acesteia: Oricine poate ajuta, nu numai cu bani, ci cu orice. De oameni e nevoie, oameni cu curaj și credință puternică, deoarece lupta pentru salvarea celor înlănțuiți de droguri este foarte grea.

Detaliere necesități

Orice donatii financiare sunt binevenite:

Codul IBAN în RON – RO92BTRL01501205S23583XX, deschis la Banca Transilvania, sucursala Sf. Gheorghe, județul Covasna. Codul fiscal al Asociației este 31026655.

Codul IBAN în Euro este – RO67BTRL01504205S23583XX, iar codul Swift este BTRLRO22XXX

Codul IBAN în Dolari (USD) este – RO19BTRL01502205S23583XX, cu același cod Swift.

Pentru orice informatii, va rugam de asemenea sa il contactati pe parintele Ciprian Staicu. La fel pentru orice alt ajutor sau sprijin.
Va multumim, Dumnezeu sa va lumineze gandul si inima spre fapte bune!

Poze

Răspunsuri la acest anunț
  • Nu a fost adaugat nici un comentariu pana acum.
  • Lasă un comentariu:

    Adresa de email:

    Introduceți aici codul
    din imaginea alăturată


    Mesaj: