• Denumire:
  Orfelinatul Sfintei Mânăstiri Mărcuş
 • Hram:
  Sfânta Iustina
 • Adresa:
  Sat Mărcuş
 • Judet:
  Covasna
 • Ajutor necesar:
  • - ajutor financiar
  • - ajutor in produse sau servicii
  • - voluntariat
 • Persoana de contact:
  Maica Staretă Serafima Comşa
 • E-mail:
  moc.oohay@amifares_sucram
 • Telefon:
  0754032252 / 0740.095.480
 • Adresa web:

Prezentare detaliată

   Asociaţia de Binefacere "Sfânta Iustina" a fost înfiinţată în cadrul Sfintei Mânăstiri Mărcuş din jud. Covasna, în scopul adăpostirii copilelor orfane sau abandonate de părinţii lor în maternitate.
   Casa familială a început a fi construită din anul 2001 de către Maica Stareţă Serafima, fiind prima casă familială din România înălţată pe lângă o mânăstire de maici ortodoxe. Aceasta îşi propune să adăpostească copii nou-născuţi, în timp ce toate celelalte instituţii private de ocrotire a copilului primesc copii de vârste mai mari. Micuţele orfane sunt preluate de la frageda vârstă a sfântului botez creştinesc şi li se asigură în continuare condiţii optime de creştere si educaţie, după toate principiile psiho-pedagogice, dar şi duhovniceşti. Li se asigură de asemenea un climat moral sănătos, care să le ferească de urmările nefaste ale abandonului familial şi de influenţele factorilor nocivi ai societăţii moderne. Maica Stareţă Serafima urmăreşte integrarea treptată a acestor copii în viata socială, şcolarizarea lor în diferite forme de învăţământ, în funcţie de dezideratele şi aptitudinile personale ale fiecareia, susţinerea lor continuându-se până la implinirea socială şi familială, la maturitate,
   De asemenea, asociaţia de binefacere este de acord să păstreze legătura cu familia natală. Copiii pot fi vizitaţi oricând de către familie şi pot fi scoşi din această instituţie de  ocrotire, dacă familia poate oferi la un moment dat condiţii decente de viaţă la domiciliu.
Casa familiala cu 16 paturi a putut fi deschisă după ce asociaţia a obţinut autorizarea pentru desfăşurarea de activităti în domeniul protecţiei copilului, lucrare pentru care s-a rugat cu râvnă tot soborul Sfintei Mânăstiri Mărcuş.
   Astfel, prin voia Domnului, primele 10 fetiţe sunt în grija asociaţiei: Ana, Maria-Alexandra, Andreea, Elena, Stefania, Maria-Petruţa, Nicoleta şi Mihaela, Ana-Maria şi Teodora.
În dorinţa de a vă face părtaşi la bucuriile noastre, vă invităm să ne vizitaţi şi să zăboviţi în casa micuţelor noastre - adăpost dăruit de Dumnezeu. Veţi simţi sentimente şi trăiri pe care poate nu le-aţi mai gustat niciodată!

Prezentare situație de necesitate

Va solicitam de asemenea spijin financiar si material de care puteţi dispune,orice ajutor fiind binevenit , nevoile micutelor fiind din ce in ce mai mari!
In cazul in care sunteti de acord a va alatura binefacatorilor care sunt alaturi de noi nu doar ocazional, cea mai buna formula de ajutor este acordarea unei sume lunare fixe, in cadrul unui contract de sponsorizare, astfel incat sa ne putem baza pe intreaga perioada a anului pe venituri din care sa acoperim nevoile permanente de hrana, imbracaminte, igiena, incalzire, instruire, plata personalului etc ale fetitelor aflate in orfelinatul nostru.

Sperand ca cererea noastra va avea ecou in inimile Dumneavoastra, va asiguram ca veti fi pomeniti in randul binefacatorilor si ctitorilor orfelinatului Sfintei Manastiri Marcus.

DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI !

Detaliere necesități

Adresa si conturile noastre sunt :

ASOCIATIA DE BINEFACERE "SFANTA IUSTINA"
Cod Fiscal:14152220 Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus
Loc. Marcus , jud. Covasna , tel: 0754032252 / 0267/375.651 sau 0267/375.624
Cont BCR -Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001
BCR codul SWIFT (BIC): RNCBROBUCV0 (!ultimul caracter este cifra zero).
Telefon Maica Stareta Serafima : 0754032252 / 0740.095.480

Poze

Răspunsuri la acest anunț
 • Nu a fost adaugat nici un comentariu pana acum.
 • Lasă un comentariu:

  Adresa de email:

  Introduceți aici codul
  din imaginea alăturată


  Mesaj: