• Denumire:
  Așezământ Social 'Pro Vita' Valea Plopului
 • Adresa:
  Sat Valea Plopului, Comuna Posești
 • Judet:
  Prahova
 • Ajutor necesar:
  • - ajutor financiar
  • - ajutor in produse sau servicii
  • - voluntariat
 • Persoana de contact:
  Preot Nicolae Tanase
 • E-mail:
  moc.liamg@ativorpaitaicosa ,moc.liamg@esanatealocintoerp
 • Telefon:
  0744376544, 0746014605
 • Adresa web:

Prezentare detaliată

La Valea Plopului și Valea Screzii de lângă Vălenii de Munte, părintele Nicolae Tanase adună din 1990 copii abandonați, orfani sau copii ai străzii. Tată a șase copii, părintele a început de atunci o luptă aprigă împotriva avortului, convingând numeroase femei însărcinate să nu facă avort și să-și nască pruncii, chiar dacă o parte dintre ei au fost lăsați pentru creștere în așezământ.
În prezent, cei pe care îi ajută asociația părintelui - Pro Vita - fac parte din următoarele categorii: copii orfani salvați de la avort, copii proveniți din familii sărace sau cu probleme, copii rezultați din viol, copii abandonați în spitale sau care locuiau pe străzi, copii cu dizabililtăți, gravide sau mame alungate de familiile lor; tineri care părăsesc casele de copii la vârsta de 18 ani, femei și bărbați în vârstă rămasi fără ajutor. Tinerii orfani care ies din sistemul de asistență socială sunt ajutați aici să-și găsească servici, să se căsătorescă, să își întemeieze o familie, să-și construiască o casă, să se integreze în societate.
Numărul total de asistați este într-o continuă creștere: dacă în 1997 era de 30, în prezent depășește 300 de suflete. Chiar din anii 90, sătenii din Valea Plopului și Valea Screzii au început să susțină și ei lucrarea părintelui. Ei au primit o parte din copii chiar în casele lor.
Așezământul cuprinde, în afară de locuințe care se construiesc neîncetat și un dispensar medical, o biserică, o brutărie şi un staul.

Prezentare situație de necesitate

Necesitățile se referă la traiul de zi cu zi al persoanelor din comunitate - copii, adolescenți, mame, vârstici, alte categorii. Numărul de cereri crește constant și nevoile primare trebuie împlinite - acestea se refera la alimente, produse pentru igiena personala, produse de curatenie, medicamente.
În afara nevoilor primare, există o multitudine de amenajări, construcții și alte proiecte în derulare în cadrul ansamblului, toate solicitând resurse financiare, dar și materiale sau umane.
De asemenea, o altă necesitate, ar fi procurarea de lemne pentru iarnă. Pentru această nevoie, puteţi contribui cu bani sau cu lemne.

Detaliere necesități

- alimente: bulion, pateuri vegetale şi din ficat, măsline, fasole boabe (uscată), fasole verde (păstăi), conserve cu mazăre, conserve cu ciuperci, ceapă, morcovi, cartofi, legume, fructe, sare, oţet, apă plată pentru bebeluşi, biscuiţi, napolitane, lapte praf Nan (nr. 1,2,3);
- alte produse: pampers adulţi, pampers copii nr. 3, 4, 5, şerveţele umede, şerveţele de masă, hârtie igienică, şampon pentru copii;
- soluții pentru curățenie: clor, soluţii pentru gresie, igienă baie;
- medicamente: nurofen pentru sugari la 3 luni (3 plus), supozitoare cu paracetamol și novocalmin pentru copii, amoxicilină pentru copii (125 - 250 mgr), vitamina C, calciu, metoclopramid picături, furazolidon, pansamente, plasturi, dezinfectanți.

Pentru donații sau sponsorizari în bani prin transfer bancar, contul şi datele fiscale ale Asociației Pro-Vita pentru Născuti şi Nenăscuti – Valea Plopului, județul Prahova sunt următoarele:
Cont IBAN Lei: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001
Cont IBAN Euro: RO85 RNCB 0211 0118 4390 0003
deschise la BCR - Valenii de Munte, Jud Prahova. Cod BIC/SWIFT (necesar doar pentru plati externe): RNCBROBU

CUI: 7250977

Pentru a ne vizita şi a ne cunoaşte, vă punem la dispoziţie itinerarul pentru a merge la Valea Plopului:
Bucureşti Nord - Ploieşti Sud (60 km - E60)
Vălenii de Munte (30 km - 1A)
Nucşoara de Jos (13 km) - la dreapta
Valea Plopului şi Valea Screzii (7 km)

Poze

Răspunsuri la acest anunț
 • moc.liam@ec3538rby2 01.03.2016
  Salut,Da, este 99% definitivat. Am sicmhbat putin traseul lung. Acum este ceva mai scurt dar tot greu cu peste 1.400 metri diferenta de nivel in cam 55 km. Vom posta detalii noi in curand.Sam
 • moc.oohay@lubrabanele 29.03.2016
  Buna ziua,doresc sa donez 2% din impozit pentru Asezamintul social Valea Plopului.Cum fac?Esce bun codul IBAN scris mai jos?
 • moc.liamg@2niqelra 21.06.2016
  De 26 de ani incerc sa aflu cum se poate lua legatura ptr ajutor/donatii direct cu biserici si manastiri in nevoie dar nu reusesc, cenzura BOR si lipsa de internet in astfel de mici institutii lipsesc, descurajeaza... Putem oferi saci cu haine, saci cu produse alimentare, saci cu tot ce trebuie pe linga Gospodarie si Bucatarie etc daca cineva ne poate indruma acolo, direct la cei in nevoie. Multumim. Romanii LIberi din SUA
 • Lasă un comentariu:

  Adresa de email:

  Introduceți aici codul
  din imaginea alăturată


  Mesaj: