string (13) " asd"
        asd
Magazin comunitar gratis - deschis recent in Bucuresti - Noutati - Milostenie.ro

Magazin comunitar gratis - deschis recent in Bucuresti

Magazin_Comunitar_Bucuresti   Magazinul Comunitar Gratis este primul magazin gratuit din Capitală și este deschis de mai bine de o lună în cadrul Complexului de Servicii sociale de zi OMINIS. Obiectele expuse pe rafturile magazinului pot fi "cumpărate" de către bucureștenii care provin din familii defavorizate. Ideea magazinului este să încurajeze persoanele care au un venit foarte mic sau nu au nicio sursă de venit să muncească pentru lucrurile pe care le primesc. 
   În primul magazin caritabil din România produsele pot fi achiziționate în schimbul prestării unor ore de voluntariat. Peste 100 de persoane au beneficiat deja de produsele din Magazinul Comunitar Gratis și în schimb au contribuit la sortarea și organizarea hainelor sau la menținerea curățeniei în complexul social OMINIS.
 
Ce trebuie să faci în schimbul produselor
   Oricine poate veni să-și aleagă câte două produse din magazin de două ori pe săptămână. În schimbul acestor produse, bucureștenii au la dispoziție două variante de "plată": fie să muncească în cadrul centrului timp de o oră, fie să aducă alte lucruri la schimb. Iar dacă la momentul "cumpărării" unui obiect, persoana în cauză nu poate presta o oră în folosul centrului, ea va fi programată și va putea reveni într-o altă zi.
   Activitățile pe care le prestează clienții magazinului sunt cele pe care oricine le face zilnic acasă: măturat, spălat geamuri, călcat, șters praful. În funcție de nevoile zilnice ale centrului, aceste activități pot fi prestate în magazin, în curtea interioară sau într-un alt spațiu din complex.
   Magazinul este vizitat zilnic de aproximativ 20-30 de persoane care fie vin să doneze produse fără a lua ceva în schimb, fie să caute produse de care au nevoie și pe care nu și le pot permite.
   De obicei, persoanele care intră în magazin își aleg produsele și întreabă singuri ce pot să facă în schimbul lor. "Dacă e nevoie de ceva, dacă se mai face praf pe aici, rog persoana să șteargă praful sau să dea cu mătura", a explicat Ionuț Voicu, reprezentant al Direcției Generale de Asistență Generală.
   Persoanele care au anumite nevoi se pot adresa la magazin și, în momentul în care apare produsul căutat, reprezentantul magazinului va anunța telefonic acest lucru. "La deschidere a venit cineva care a spus că are nevoie de un frigider, iar ieri a venit o doamnă care are nevoie de un cărucior, când o să aducem așa ceva la magazin vom anunța persoanele respective", a povestit Ionuț Voicu.
   Persoanele vârstnice beneficiază gratuit de produsele pe care și le aleg din acest magazin.
 
Ce produse găsești
   La magazinul social se poate dona orice lucru care poate fi refolosit. Pot fi aduse obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți, veselă, electronice și electrocasnice, birotică și rechizite, covoare, paturi, decorațiuni și chiar alimente (conserve și produse care nu se alterează).
 
Magazinul caritabil se află în cadrul Complexului de Servicii Sociale OMINIS din Sectorul 4, pe strada Turnul Măgurele nr.17 și este deschis de luni până vineri, între orele 10 și 16. Mijloace de transport în comun: Metrou - Apărătorii Patriei, RATB Ciceu- 125, 202, 232, 312, 74. 

 
(sursa: B365.ro)