string (13) " asd"
        asd
Gradinita ‘Sf. Dumitru’ Mavrogheni - Bucuresti - Recomandari - Milostenie.ro

Gradinita ‘Sf. Dumitru’ Mavrogheni - Bucuresti

Gradinita_Crestina_Mavrogheni_Bucuresti   Din iniţiativa Pr. Paroh Dumitru Pintea şi cu binecuvântarea P.F. Patriarh Daniel, în anul 2008 s-au început lucrările de transformare în gradiniţă de copii a vechii case parohiale a Bisericii Mavrogheni. Slujba sfiinţirii a fost săvârşită de P.F. Parinte Daniel pe 22 octombrie 2009, în prezenţa primarului sectorului 1, Andrei Chiliman.
   Cu prilejul slujbei de sfinţire P.F. Patriarh Daniel a spus: “Noi suntem interesaţi ca în formarea caracterelor să fie inclusă credinţa creştină, Evanghelia iubirii lui Dumnezeu pentru oameni şi a oamenilor pentru Dumnezeu, ca parte constitutivă din identitatea copilului botezat. Dacă doar îi botezăm pe copii, dar nu ne îngrijim suficient de cultivarea darurilor primite în botez, înseamna că biserica nu-şi face complet datoria. Această grijă pentru copii trebuie continuată apoi în grija pentru tineret.”

Gradinita_Crestina_Mavrogheni_Bucuresti
   Preocuparea permanentă este de a asigura condiții optime de dezvoltare a copiilor, respectând particularitățile de vârstă și individuale, precum și opțiunile părinților în vederea pregătirii corespunzătoare a copiilor pentru integrarea lor socio-culturală, modelarea personalității, formarea și consolidarea noțiunilor moralei creștine pentru trecerea cu succes în învățământul primar. Părinții, ca parteneri direcți în educația copiilor sunt bineveniti să participe activ la efortul instructiv-educativ, prin comunicarea opțiunilor în ceea ce privește activitatea desfășurată în grădiniță, cum ar fi:
- Participarea la activități demonstrative desfășurate de copii sub îndrumarea educatoarei.
- Pregătirea și desfășurarea unor evenimente  legate  de viața copilului (ziua de naștere, ziua numelui, serbări).
- Organizarea unor momente festive legate de marile praznice creștine și împărtășirea copiilor  cu Sf. Taine o dată pe lună.
- Implicarea în organizarea și desfășurarea unor activități cultural-educative și extracurriculare (vizite, vizionări de spectacole, excursii, plimbări). 
- Asigurarea cu materiale din natură, refolosibile, activități desfășurate în echipă cu educatoarele pentru a pune în aplicare idei originale.
- Cursuri opționale: muzică, limba engleză intensiv, activitate artistico-plastică, familiarizarea copiilor cu elemente de morală și spiritualitate creștină ortodoxă
 
   Toate eforturile sunt orientate spre interesul copilului și se are în vedere şi un plan social de ajutorare a copiilor cu dificultăţi materiale. Dacă sunt familii care au ezitat să-şi înscrie copii la grădiniţă pe aceste considerente sau din alte motive, sunt aşteptaţi cu dragoste la această grădiniţă. Pentru familiile nevoiaşe se vor face eforturi pentru asigurarea celor  necesare  copiilor. De asemenea, se încurajeaza colaborarea cu persoane calificate, în regim de voluntariat

  
Grădinița ”Sf. Dumitru” Mavrogheni funcționeaza cu două grupe de copii, existând posibilitatea de a opta pentru program normal, orele 7,30 – 13,00 sau program prelungit, orele 7,30 –  18,00. Susținerea financiară este de 300 lei/lună pentru un copil.
De asemenea, exista si posibilitatea functionarii gradinitei de vara, programul de vară fiind organizat sub rezerva înscrierii a minimum 10 copii. Condițiile de participare la acest program sunt: vârsta între 3-5 ani; avizul de sănătate de la medicul de familie; susținerea financiară de 300 lei/lună pentru un copil, program prelungit. Inscrierea se poate face până la data de 30 iunie între orele 10-12 la sediul gradinitei din str.Monetăriei nr.4, sect.1.


Adresa: str. Monetariei nr 4, sector 1, Bucuresti (vecinatatea Pietei Victoriei)
Telefon pr. paroh Dr. Dumitru Pintea: 0742900734
Email: dimitriepintea@yahoo.com, gradinitamavrogheni@gmail.com