string (13) " asd"
        asd
Ce este milostenia? Cum pot sa ajut? - Informatii diverse - Milostenie.ro

Ce este milostenia? Cum pot sa ajut?

 
 
Povestea mainii intinse
 

Cu totii stim ca o mana intinsa ascunde o poveste trista, dar de multe ori alegem sa intoarcem privirea si ne vedem de drum. Oricand putem gasi in inima noastra bunatatea sa ne oprim si sa privim in ochii celui care cere, pentru ca orice ajutor inseamna un dar pentru noi insine.
Milostenie.ro este o mana intinsa. Intindeti cu bunavointa o mana de ajutor!
 
Ce este milostenia?
 
Milostenia este gestul crestin de a face bine, din dragoste si compasiune pentru cel aflat in nevoie. Ea este mai pretioasa decat un ‘act de caritate’, dupa cum gestul de ‘a darui’ este mai valoros decat cel de ‘a dona’. Valoarea sta in daruirea de sine catre cei din jur, intr-o vorba buna sau o mana de ajutor oferita omului trist sau impovarat, fara a astepta nimic in schimb. Ajutorarea celui in nevoie nu tine cont de luna cadourilor si alte ocazii oficiale de a darui, pentru ca la randul nostru noi suntem iubiti si ajutati zi de zi.
 
Cheia milei este dragostea crestina sadita in firea omului de insusi Creatorul nostru: "Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane in el" (Sfanta Scriptura, I Ioan 4, 16). Iubirea de semeni este binevoitoare, intelegatoare si cel mai natural sentiment. Cum aceasta este atat de importanta, sa ne dam silinta sa o intarim in suflet si sa o sporim in viata noastra!
 
Cand simtim mila de cineva, sa incepem oferind un zambet cald, o strangere de mana sau 10 minute de atentie. Acestea se pot dovedi uneori mai valoroase decat un banut sau un ajutor material.
 
Ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne sadeasca in inimi recunostinta pentru marea Lui iubire si pentru nenumaratele daruri primite de fiecare dintre noi si sa-I putem urma exemplul ca niste fii ai Lui. AMIN
 
Cum pot sa ajut?
 
Daca un obiect mai poate fi folosit, nu il etichetati ‘bun de aruncat’. Un aragaz vechi pe care ati decis sa il inlocuiti poate imbunatati traiul unei familii nevoiase. O viata noua pot primi si un pat mai vechi sau un sifonier, un carut, o masina de spalat sau o bicicleta.
 
 
Nu-i uitati pe cei nevoiasi din jurul nostru. Articolele de imbracaminte si diversele produse care va sunt de prisos - pot fi oferite spre folosinta altora. Copiii saraci sau orfani au si ei nevoi ca si cei din familiile noastre. De asemenea, un medicament rar poate salva pe cineva grav bolnav si fara posibilitati.
 
 
Exista diverse situatii in care un serviciu poate face mult bine: o persoana in scaunul cu rotile care isi duce traiul cu ajutorul vecinilor, un elev capabil, dar sarac, care merita sansa la o viata mai buna , o fundatie care are nevoie de voluntari pentru actiunile de intrajutorare.
 
 
Oferirea unui loc de munca stabil sau ocazional este cel mai bun mod de a ajuta pe cel nevoias. In multe familii, un salariu pentru unhttp://dev.milostenie.ro/admin/articole_siteul din parinti poate insemna supravietuirea.
Puteti oferi un serviciu unei persoane care doreste sa munceasca? Lucrati intr-o societate cu locuri de munca disponibile? Ajutati un om nevoias.
                               
.......................................................................................................................................
 
Atentie!  Pagina Milostenie.ro nu va poate oferi o garantie totala cu privire la onestitatea intentiilor si veridicitatea integrala a informatiilor publicate de solicitantii diverselor forme de ajutor. In cazul in care aveti indoieli, va recomandam sa luati legatura cu persoanele carora le oferiti ajutor si sa le cunoasteti.