string (13) " asd"
        asd
22-28 octombrie: hramul Bucurestiului - Stiri - Milostenie.ro

22-28 octombrie: hramul Bucurestiului 

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sâmbătă, 22 octombrie 2016, s-a desfăşurat Procesiunea Calea Sfinţilor, organizată în fiecare an pe Colina Patriarhiei. În acesta an, racla cu moaștele Sfântului Arhidiacon Ştefan din Grecia a însoţit moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena în cadrul tradiţionalei procesiuni. La eveniment au participat sute de preoţi din cele șase protoierii din Capitală, din protoieriile Ilfov Nord și Ilfov Sud, preoţii de caritate şi preoţii militari, dar şi numeroşi credincioşi.
Începând cu ora 14:00 au pornit două procesiuni simultan. Procesiunea cu racla purtând moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a pornit de la Catedrala Patriarhală spre biserica Sfântul Nicolae – Vlădica pe Bulevardul Regina Maria, mergând până la baza Colinei Bucuriei.
Procesiunea cu racla purtând moaştele Sfinților Împărați Constantin și Elena a pornit de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou pe străzile Şerban Vodă şi Bibescu Vodă până la baza Dealului Patriarhiei.
Cele două procesiuni s-au unit la baza Colinei Bucuriei, în jurul orei 14:30 pentru momentul întâmpinării raclei cu moaștele Sfântului Arhidiacon Ştefan, adusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Gabriel, Mitropolit de Nea Ionia şi Filadelfia.
După reunire, procesiunea astfel formată a urcat Dealul Patriarhiei până la podiumul din apropierea Catedralei Patriarhale.
Raclele cu sfintele moaşte au fost aşezate în baldachinul amenajat lângă Catedrala Patriarhală pentru a fi venerate de cler şi credincioşi până în ziua de vineri, 28 octombrie 2016.

(Multumiri Basilica.ro)