• Nume fundatie/asociatie:
  Fundatia pentru copii si varstnici 'Sfantul Sava de la Buzau'
 • Oras:
  Buzau
 • Judet:
  Buzau
 • Interval desfășurare acțiune:
  29-08-2013
 • Locul desfasurarii actiunii:
  Asezamantul social 'Sfantul Sava de la Buzau'
 • Adresa Web:
  http://munteanuk.blogspot.ro/2013/06/savaliada-de-la-o-unitate-militara-anti.html
 • Persoana de contact:
  Bogdan Munteanu
 • E-mail:
  moc.oohay@unaetnumnadgobld
 • Domeniul principal de activitate:
  Ameliorarea problemelor sociale comunitare
 • Informatii generale:
  Fundaţia Sfântul Sava este o organizaţie neguvernamentală (ONG) şi funcţionează în cadrul Catedralei municipale Sfântul Sava. A fost înfiinţată cu ajutorul lui Dumnezeu pe data de 12 aprilie 1993, având binecuvântarea Episcopiei Buzăului şi Vrancei si activează simultan în trei direcţii: social, cultural şi misionar.
  Din punct de vedere social are o cantină, un aşezamânt pentru batrâni, un campus pentru copii, iar din punct de vedere cultural are un cor de copii, două şcoli de arte si meserii Sfântul Sava, un institut ortodox român de ştiinţe creaţioniste, un muzeu, o bibliotecă de carte religioasă, etc.
  Din punct de vedere misionar, Fundaţia Sfântul Sava promovează învăţăturile sfinte ale Bisericii, insuflă dragostea de oameni indiferent de religie, stare socială sau etnie. Personalul Fundaţiei Sfântul Sava, în mare parte este voluntar, cu oameni care provin din Biserica ortodoxă, care au o mare deschidere şi către alte culte şi confesiuni religioase.
  Fundaţia Sfântul Sava este în sine un mare miracol divin, totul pornind de la zero.
  De două decenii, prin dedicarea voluntarilor, dărnicia sponsorilor şi îngăduinţa celor care ar fi putut pune beţe în roate – şi peste toate, unindu-le tainic, prin lucrarea lui Dumnezeu – Fundaţia a adus la viaţă multe proiecte în slujba celor dezavantajaţi.
A venit vremea ca experienţa acestor succese (de mai mică anvergură în comparaţie cu ce se vrea acum) să fie valorificată într-un mare proiect unic în România – Savaliada. O unitate militară de 100.000 metri pătraţi este pe cale să devină un sat sustenabil pentru oameni dezavantajaţi de toate vârstele, graţie unui ambiţios proiect al Fundaţiei Sfântul Sava. Un centru social pentru toate vârstele, denumit după ocrotitorul organizaţiei Sf. Mucenic Sava de la Buzău şi inspirat de vasiliadele fondate de Sf. Vasile cel Mare.

Peste zece clădiri (unele în stare bunicică, altele aproape surpate), plus livadă, păşune, pădure – toate la dispoziţia Fundaţiei timp de 25 de ani, cu drept de prelungire pe termen nelimitat dacă se păstrează destinaţia de aşezământ social. Va fi un sat plin de viaţă, care să se susţină prin mici activităţi economice, şi unde oamenii defavorizaţi să îşi recapete demnitatea, să simtă că, într-adevăr, contează unii pentru alţii.
Vârstnici abandonaţi, mame izgonite de acasă cu copiii, orfani, tineri ieşiţi din sistemele de plasament şi alţi oameni împinşi către periferia societăţii noastre (care aleargă cu limba scoasă după o bunăstare nemilos de iluzorie) vor avea şansa unei vieţi demne.
Vor locui împreună, vor socializa şi vor avea parte de asistenţă medicală, programe educaţionale, activităţi sportive şi culturale, consiliere socială şi servicii religioase într-o biserică închinată Sf.Voievod Ştefan cel Mare. Locuitorii vor fi poftiti să lucreze – la microferma cu sere de legume, brutărie, bucătăria cantinei cu 90 de locuri pe serie, crescătoria de ciuperci sau făbricuţa de vitralii. a mai fi destul de lucru la îngrijirea iazurilor cu peşte, la întreţinerea clădirilor şi a aleilor, la curăţenie sau la asistarea celor în nevoie: vârstnici, copii şi bolnavi.  Se doreşte inclusiv construirea unui centru de îngrijiri paleative. 

Cum se poate implica un voluntar:

Doneaza bani: cont bancar: B.R.D. Sucursala Buzău
RON -    RO10 BRDE 100S V439 5201 1000 /
EURO -  RO45 BRDE 100S V439 5228 1000
pentru: Fundaţia pentru copii "Sfântul Sava de la Buzău", Buzău, Str. Bistriţei nr. 19/ Cod fiscal 5681027
Adresa SWIFT BRDEROBU

Doneaza materiale de constructie: Fundaţia pentru copii "Sfântul Sava de la Buzău", Buzău, Str. Bistriţei nr. 19 (telefon 0238710349)

Implica-te ca voluntar: orice efort este binevenit. Asteptam voluntari pentru amenajarile spatiilor exterioare si interioare si nu numai. Contactati-ne si veti afla detalii!

Noutăți despre eveniment

Nu exista momentan nici o noutate.

Sunteți administratorul anunțului? Vă rugăm să vă autentificați aici pentru a scrie noutăți.

Răspunsuri la acest anunț
 • Nu a fost adaugat nici un comentariu pana acum.
 • Lasă un comentariu:

  Adresa de email:

  Introduceți aici codul
  din imaginea alăturată


  Mesaj: