• Nume fundatie/asociatie:
  Asociatia Valentina
 • Oras:
  Bucuresti
 • Judet:
  Bucuresti
 • Interval desfășurare acțiune:
  01-02-2014
 • Locul desfasurarii actiunii:
  Centrul de zi al Asociatiei Valentina
 • Adresa Web:
  http://www.valentina-romania.ro
 • Persoana de contact:
  Ana Maria Filip
 • Domeniul principal de activitate:
  Ameliorarea problemelor sociale comunitare
 • Informatii generale:
  Actiunile noastre:
  A) Prescolarizare:
  Proiectul se adresează copiilor de vârstă preşcolară din cel mai sărac cartier din Bucureşti, şi care provin din familii cu venituri extrem de mici.
  Aceşti copii sunt extrem de vulnerabili în faţa abandonului şcolar, deoarece familiile renunţă să îşi dea copiii la grădiniţă, din cauza situaţiei materiale precare. În fiecare an, Asociaţia Valentina România îşi asumă plata taxei pentru grădiniţă pentru 75 de copii nevoiaşi.
  B) Teme pentru acasa:
  Teme pentru acasă a fost conceput ca o continuare firească a proiectului Preşcolarizare şi se adresează elevilor, în special celor din clasele a IV-a, dar nu numai. În cadrul activităţilor specifice, aceşti copii beneficiază de susţinerea Asociaţiei Valentina România în efectuarea temelor şcolare şi participă la activităţi recreative menite să le dezvolte imaginaţia, inteligenţa şi personalitatea.
  C) Tabara de vara:
  La fiecare sfârşit de an şcolar, 45 dintre copiii înscrişi în programele Preşcolarizare şi Teme pentru acasăparticipă gratuit, timp de o săptămână, la o tabără de vară, organizată de Asociaţia Valentina România. Copiii apreciază enorm acest eveniment, considerându-l cel mai important al anului, deoarece este singura lor şansă de a vizita şi alte locuri şi de a se juca în aer curat.
  D) Sanatate si igiena:
  Asociaţia Valentina România desfăşoară activităţi cu şi pentru copiii din Ferentari de mai bine de zece ani. În tot acest răstimp, am constatat din ce în ce mai mult că, acordându-le diverse ajutoare financiare, ajungem să le îmbunătăţim adesea, dar numai temporar, situaţia financiară. Ei sunt obligaţi însă să rămână să trăiască în aceleaşi condiţii precare, fără apă, căldură, adesea şi fără lumină electrică. Toate aceste lipsuri îşi pun indiscutabil amprenta asupra stării de sănătate şi a condiţiilor de igienă a acestor copii şi a familiilor lor.
  E) Formare profesionala:
  Cauza cel mai des întâlnită a dificultăţilor cu care se confruntă familiile beneficiare este lipsa unui loc de muncă pentru părinţi. Numai 20% dintre părinţii din familiile asistate au un loc de muncă stabil. Acest proiect îşi propune creşterea cu 30% a numărului de părinţi care îşi găsesc un loc de muncă şi reuşesc astfel să depăşească dificultăţile financiare.
  F) Ajutor familial:
  În măsura în care este posibil, Asociaţia Valentina România este alături de familiile asistate, oferindu-le periodic diverse ajutoare financiare şi materiale. Acest tip de susţinere este necesar în situaţii de criză, când ajutorul social din partea Primăriei este insuficient.
Proiectul After School este continuarea unui proiect mai vechi al asociaţiei, ce se adresează copiilor cu vârstă prescolară. Actualii beneficiari ai proiectului After School sunt:
- foşti beneficiari ai proiectului de Preşcolarizare, care acum sunt la şcoala primară;
- fraţi mai mari ai actualilor beneficiari ai proiectului de Preşcolarizare
- cazuri semnalate de şcolile/mediatorii şcolari cu care colaborăm în sectorul 5, Bucureşti.

Programul zilnic de desfăşurare a activităţilor în cadrul proiectului:
13:00–13:30 - Servirea mesei
13:30–16:00 - Efectuarea temelor sub îndrumarea şi supravegherea voluntarilor asociaţiei şi a pedagogului social

Acesta este un proiect care se desfăşoară în cea mai mare parte cu sprijinul voluntarilor asociaţiei (20 de voluntari).

Cum se poate implica un voluntar:

Ce dorim?
Recrutam voluntari care sa ii ajute si sa ii supravegheze pe copii la efectuarea temelor si a altor activitati extra-scolare. Cautam persoane energice, cu abilitati de comunicare, atente la cei din jur, tolerante in a lucra cu copii aflati in situatie de dificultate, avand cunostinte generale de limba romana, engleza, matematica, etc.
Ce oferim?
Posibilitatea de a ajuta copiii aflati in dificultate, de a le impartasi din cunostintele tale si satisfactia obtinerii de rezultate vizibile. Dezvoltare personala, practica si experienta in domeniul educational, adeverinta de voluntariat. Activitatile de voluntariat desfasoara la Centrul de zi al Asociatiei Valentina aflat in str. Darste nr.4, sector 5, Bucuresti (langa statia de metrou Eroii Revolutiei).
Asteptam scrisorile de intentie si cv-urile la adresa de mail: ana.filip@valentina-romania.ro
Contact: Ana Maria Filip; telefon: 0765 050 537

Poze

Noutăți despre eveniment

Nu exista momentan nici o noutate.

Sunteți administratorul anunțului? Vă rugăm să vă autentificați aici pentru a scrie noutăți.

Răspunsuri la acest anunț
 • Nu a fost adaugat nici un comentariu pana acum.
 • Lasă un comentariu:

  Adresa de email:

  Introduceți aici codul
  din imaginea alăturată


  Mesaj: