• Nume fundatie/asociatie:
  Asociatia Glasul Vietii
 • Oras:
  Iasi
 • Judet:
  Iasi
 • Interval desfășurare acțiune:
  09-02-2016
 • Locul desfasurarii actiunii:
  Iasi si judetul Iasi
 • Adresa Web:
  http://www.graunteledemustar.ro
 • Persoana de contact:
  Pr. Dan Damaschin
 • Domeniul principal de activitate:
  Asistenta si sustinerea familiei
 • Informatii generale:
  Activitatile de mai jos sunt de fapt proiectele sociale cristalizate in Biserica si asociatia noastra:
  1. Centru de ocrotire al mamelor si al pruncilor
  2. Sprijn pentru copiii din familiile numeroase pentru scoala
  3. Ajutor la iesirea din maternitate pentru mamele nevoiase
  4. Sustinerea constructiei de case pentru familii de tineri proveniti din centre de plasament, dotarea lor cu animale de casa
  5. Aprovizionarea pentru sarbatori a unor familii nevoiase si oferirea unei mese de sarbatoare mamelor si bolnavelor din maternitate
  6. Program de sustinere a mamelor insarcinate si cu risc de avort
  7. Deschiderea unui centru de zi pentru copiii din familii nevoiase
  8. Cabinet de consultatii gratuite pentru femeile defavorizate, in parteneriat cu asociatia Primul Pas Iasi.
Activitatile de mai jos sunt de fapt proiectele sociale cristalizate in Biserica si asociatia noastra:
1.Centrul de ocrotire al mamelor si al pruncilor „Casa Vietii – Sfanta Elena” (in constructie), in colaborare cu Parohia „Sfintii Imparati Constantin si Elena” Beldiman. Centrul va dispune de 24 de locuinte protejate pentru 48 de mame singure si copii lor aflati la grea incercare (se lucreaza la ultimul etaj al construcţiei la rosu);
Detalii la https://www.facebook.com/Casa-Vietii-1509431229321275/?fref=photo
2. „Grauntele de mustar”- sprijn pentru copiii din familiile numeroase pentru scoala:
- imbracaminte, incaltaminte si rechizite la 200 de elevi si studenti la inceput de an scolar si universitar
- 8 burse pentru tinerii din familiile defavorizate, cu rezultate foarte bune la invatatura.
3. „Nasterea pruncilor, cale de mantuire” – ajutam cu haine, articole de igiena si transport peste 500 de mame nevoiase si pruncii lor, la iesirea din Maternitate. Foarte multe mame sarace, cu mai mulți copii acasă, neavand cele necesare la externare, apeleaza disperate la Biserica noasta pentru sprijin și de cele mai multe ori revin pentru ajutor. Nevoia de scutece și haine pentru nou născuți este uriașa.
4. „Familia, binecuvantarea lui Dumnezeu” –Casele Sperantei. Asiguram materiale de constructie si bani pentru construirea si refacerea locuintelor pentru tinerii proveniti din centrele de plasament, deveniti parinti si achizitionam animale (vaci, capre, cai) pentru intretinerea acestora. Începând cu anul 2014 am inițiat construirea unui „cartier” de casute pentru astfel de familii aruncate efectiv în canale, pe terenul unei parohii din zona dealurilor Barnovei (fosta ferma Ciurea). S-au fializat trei case. În ultimii ani s-au reparat și s-au construit mai mult de zece case și am cumpărat zeci vaci(2000 lei bucata), cai si porci.
5. „Sarbatorile crestine, bucuria tuturor” – oferim alimente, imbracaminte si articole de igiena la aproximativ 70 de familii cu peste 350 de copii, cazuri „consacrate”, sau cu urgențe majore (boli, accidente) la Nasterea Domnului, Invierea Domnului, Buna Vestire si Sfintii Cosma si Damian si cumparam alimentele pentru o masa corespunzatoare, la aceste sarbatori ale Bisericii noastre, mamelor din Maternitate (dorim ca cel puțin de aceste zile sfinte aproximativ 200 de mame și bolnave sa aibă o masa corespunzatoare).
6. „Glasul Vietii”, un proiect de suflet, prin care salvam la propriu zeci de vieți anual – sustinem tinerele mame insarcinate, cu risc de avort cu asistenta medicala, alimente, cazare si consiliere.
7. De curând am primit donatie și un teren în zona „Ses Bahlui” sau „Dallas”, acolo unde sute de familii cu mulți copii locuiesc în „bordeie”, în cele mai ingrozitoare condiții. Ne-am dori, în cazul în care se va găsi și o forma de finanțare, sa deschidem un centru de zi (masa calda, asistenta la lecții și asistenta igienico-sanitara pentru copii). Consider ca fără un astfel de sprijin marea majoritate a acestor copii vor umple puscariile sau spitalele.
8. Centrul medical "Primul Pas" - cabinet de consultatii gratuite pentru femeile defavorizate, in parteneriat cu asociatia Primul Pas Iasi. Este initiatiava noastra pentru prevenirea bolilor grave la femeile care nu-si permit "luxul" unor investigatii medicale de specialitate si mai ales pentru a ajuta mamele insarcinate marginalizate in familie si societate.

Cum se poate implica un voluntar:

Tot ceea ce facem, pe plan material, obținem din donatiile cunoscutilor, credinciosilor puțini din Biserica și de la familie. De asemenea, toate activitatile sunt pe baza de voluntariat.

ASOCIATIA "GLASUL VIETII" BANCA TRANSILVANIA, SUCURSALA IASI Cod SWIFT BTRLRO22
CONT Lei: RO88BTRL02401205E61067XX
CONT Euro: RO49BTRLEURCRT00W8759401
CONT USD: RO89BTRLUSDCRT00W8759401

Date contact:
Parintele Dan Damaschin
Email: pr.dandamaschin@yahoo.com
Telefon: 0744798610
Web: www.bisericanastereadomnului.ro

Noutăți despre eveniment

Nu exista momentan nici o noutate.

Sunteți administratorul anunțului? Vă rugăm să vă autentificați aici pentru a scrie noutăți.

Răspunsuri la acest anunț
 • Nu a fost adaugat nici un comentariu pana acum.
 • Lasă un comentariu:

  Adresa de email:

  Introduceți aici codul
  din imaginea alăturată


  Mesaj: